Jak smakuje białko?

 

Odzywki są stosowane nie tylko przez sportowców, ale również przez osoby bardzo aktywne fizycznie. Jednym z najpopularniejszych suplementów jest białko. Występuje ono w wielu wariantach i oferują ją różni producenci. Kwestią naszego rozeznania pozostaje, co wybierzemy.

Kiedy używać białka bezsmakowego?

białko bezsmakoweBiałko jest nie tylko najbardziej popularnym suplementem, ale również jednym z najtańszych. Co jednak wcale nie oznacza gorszym. Wręcz przeciwnie. Białko jest konieczna dla zachowania odpowiedniej kondycji naszych mięśni, a także bierze czynny udział w większości procesów, zachodzących w naszym organizmie. Suplementacja białkiem bezsmakowym jest wskazana dla osób, które nie lubią dodatków smakowych. Ten rodzaj suplementu świetnie też nadaje się do sporządzania koktajli, które z dodatkiem owoców, mogą zyskać miano naszego ulubionego napoju. Białko bezsmakowe jest z reguły tańsze od swoich odpowiedników z dodatkiem smaków i aromatów. Jeżeli cenimy sobie szybki przyrost masy przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej, to białko jest odżywką dla nas. Odmiana bezsmakowa zapewnia też maksimum odżywczych protein, które są niezbędne po intensywnym treningu. Generalnie ten suplement zaleca się stosować bezpośrednio przed i po treningu, kiedy nasze mięśnie się przygotowują i kiedy muszą się zregenerować. Uzupełnianie białka jest też konieczne w przypadku specjalistycznej diety, która ma zapobiec osteoporozie i innym chorobom układu kostnego.

Każdy, kto spędza dużo czasu na wysiłku fizycznym, powinien zastanowić się nad dostarczeniem swojemu organizmowi, większej ilości białka. Decydując się na ten rodzaj suplementacji, mamy pewność, że przyjmujemy produkt certyfikowany, rekomendowany, wolny od zanieczyszczeń i przede wszystkim oryginalny.